top of page

Stresser du med å bli gravid?

Oppdatert: 12. mar. 2021

Dersom du og partneren din har prøvd å bli gravid en stund, så har du mest sannsynlig kjent på stresset som følger med når den ene syklusen etter den andre ender i menstruasjon.

Veien mot en graviditet kan jammen være lang og kronglete. Det er en salig blanding av blod, svette, tårer og sæd, også all den ventingen! Det er litt av en tålmodighetsprøve. Man venter på eggløsning, så skal man ha samleie - til å begynne med kanskje inkludert en god dose lidenskap, men etter x antall forsøk så kan den lidenskapen komme litt i skyggen for målet - å bli gravid. Kanskje begynner sengekosen å bli mer business enn pleasure? Er det mer stress enn glede?

Så venter man - igjen. Vil egget feste seg denne gang? Så kommer den store skuffelsen - igjen... og igjen.

Denne reisen kan være en ulidelig prøvelse. Det koster - både fysisk, emosjonelt, og økonomisk. Det innebærer mye stress, bekymring, tankespinn, og kan være en følelsesmessig berg-og-dal-bane.


Du får sikkert høre det fra flere rundt deg: du må stresse ned! Ja, for det vet du ikke, liksom.


Bare slapp av, så blir du gravid! Åkeeeiiiiiiii.... tenker du, mens det koker i hodet.

Stress er noe av det jeg jobber mest med hos de som kommer til meg. Både gjennom øvelser for pust og avspenning, og i akupunkturbehandlingen. Stress er nærmest uunngåelig når du prøver å bli gravid, ihvertfall hvis du har holdt på en stund. Som om ikke det er nok - så blir du stresset fordi du er stresset! Det hjelper liksom ikke å bare si til deg selv at «nå må du stresse ned». Da hadde du jo ikke vært stresset!

Du er ikke alene om ha det slik. Alle jeg møter på klinikken bærer på stress, i større eller mindre grad. Og det er hjelp å få.

Ta kontakt, så hjelper jeg deg. Hvis du lurer på om akupunktur kan være noe å prøve, så ring meg eller send meg en mail - så svarer jeg på det du måtte lure på <3

Du kan også bestille time online her.

57 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page