top of page

Hva er lurt å spise for å bli gravid?

Lurer du på om maten du spiser har innvirkning på fruktbarheten?

Du har sikkert lest og hørt mye forskjellig når det kommer til hva som er sunt å spise, og hva du bør og ikke bør spise når du prøver å bli gravid. Det kan føles overveldende å forholde seg til mange forskjellige (og kanskje motstridende) råd. Det er ikke nødvendigvis én fasit - one size fits all - men det er noen grunnleggende ting du kan ta utgangspunkt i.

Nøkkelen ligger i hormonene dine. Her gjelder det å spille på lag med både kjønnshormoner, veksthormoner, søvnhormoner, stresshormoner og insulin.

Sistnevnte er kanskje det viktigste du selv kan påvirke for å dreie hormonbalansen i riktig retning.

Men hva betyr dette da? Du har kanskje hørt om at østrogen og progesteron er viktige hormoner for fruktbarheten, men skal du begynne å sette insulin-sprøyter for å bli gravid?


På ingen måte! Saken er at insulin påvirker kjønnshormonene i svært stor grad, og insulin påvirkes igjen av det du spiser. Det er absolutt ikke snakk om å tilføre kroppen din ekstra insulin, heller tvert imot. Du skal heller prøve å redusere insulinmengden i kroppen!


Men hvordan gjør du det? Svaret er faktisk ganske enkelt: kutt ned på sukker og stivelse! Matvarer som inneholder sukker og stivelse øker blodsukkeret, som igjen fører til økt utskillelse av insulin. Og det er dette som i stor grad forkludrer hormonbalansen i kroppen din.

Det er mange andre måter å påvirke hormonene og fruktbarheten din på også. Men hvis du starter med å luke ut sukker og stivelse i kostholdet ditt så er du langt på vei.

Mange av de som kommer til meg føler de har et ganske sunt kosthold, og er kanskje ikke klar over at de får i seg ganske store mengder sukker og stivelse gjennom det de spiser og drikker. Kanskje føler du det slik også? Du spiser og drikker variert, og får i deg mye frukt og grønnsaker? Hvis du er usikker på om du får i deg for mye sukker og stivelse så kan jeg gå detaljert gjennom de ulike matvarene med deg, slik at du virkelig kan påvirke kjønnshormonene i riktig retning.

I tillegg er det viktig å spise mat som både bygger opp kjønnshormonene dine og tilfører viktige vitaminer og mineraler så de får utført sine funksjoner. Dette får du en grundig veiledning i hos meg.

Har du spørsmål, eller ønsker du å bestille en time? Ring meg eller send meg en mail. Du kan også enkelt bestille en time via online booking.

74 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page