top of page

Hvordan kan jeg lettere bli gravid?

Har du lyst til å lære hvilke ting du selv kan gjøre for å øke sjansen for å bli gravid?

Når man først har bestemt seg for at man har lyst til å bli gravid, så ønsker man selvfølgelig at det skal skje med en gang. Kanskje har dere ventet på det rette tidspunktet for å begynne å prøve? Endelig er du ferdig med studiene, eller du har fått en fast jobb. Kanskje har dere kjøpt drømmeleiligheten eller drømmehuset, og flyttet tilbake til der du vokste opp - med familien rundt deg? NÅ er tiden inne for å bli gravid!


Så slutter du med p-pillene (eller annen prevensjon), og dere går i gang. Det er masse spenning og glede, kanskje blir dere litt forelsket på ny over tanken på å skulle lage et barn sammen. En nydelig liten baby som skapes fra din eggcelle og din partners sædcelle <3


For noen går det veldig fort å bli gravid, men dette er heller unntaket enn regelen. De fleste friske og fruktbare par som ønsker seg barn bruker mellom 4-10 måneder på å bli gravide. Men visste du at sjansen for å bli gravid i hver syklus bare er 20%?


Så - hvordan kan du øke sjansen for å treffe innenfor denne 20 prosenten?

Nøkkelen ligger i hormonene dine. Her gjelder det å spille på lag med både kjønnshormoner, veksthormoner, søvnhormoner, stresshormoner og insulin.

Det er særlig 3 områder som det er lurt å ha fokus på når du prøver å bli gravid. Disse er:

  • kostholdet

  • søvn og stressnivå

  • aktivitet og bevegelse

Hvis du klarer å gjøre noen små grep for å endre disse fokusområdene i riktig retning så kan mye skje. Jeg legger vekt på små grep, for det må være overkommelig å få til. Du er da på vei mot en fruktbar helse <3


En ting du kan starte med er å balansere insulinnivået i blodet ditt. Dette har stor innvirkning på hormonbalansen i kroppen din. Dette kan du lese mer om i blogginnlegget Hva er lurt å spise for å bli gravid?


I tillegg er det lurt å sørge for at du får nok søvn. Hvis du føler deg stresset kan rolige aktiviteter som yoga, avspenning/meditasjon eller å gå en tur i skogen være fint.


Mange kommer til meg for å få hjelp til å slappe av og få ned stressnivået, sove bedre, og få regulert menstruasjonssyklusen. Kanskje har du behov for det samme? Ta kontakt, så hjelper jeg deg. Du kan også enkelt bestille time online her.

70 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page