top of page

Fysioterapi

IMG_3479f.jpg
Ikon_kål_og_gulrot.png
Akupunktur
Fysioterapi
Kosthold

Hva er fysioterapi?

Fysioterapifaget bygger på en grundig forståelse av menneskets kropp, bevegelse og funksjon.

Det er mange måter å legge opp en behandling på, hvor kunnskap om kroppens nervesystem, anatomi og fysiologi danner grunnlaget for hvilken tilnærming som passer best for deg i din situasjon.

 

Fysioterapi kan romme så mangt, fra treningsveiledning til stressmestring. Ofte er det aktuelt å jobbe med muskulære spenninger, både gjennom avspenningsøvelser, pust, og ved bruk av massasje og triggerpunktbehandling.

Når man prøver å bli gravid

Reisen mot en graviditet kan være en ulidelig prøvelse. Det koster - både fysisk, emosjonelt, og økonomisk. Det innebærer ofte mye stress, bekymring, tankespinn, og kan være en følelsesmessig berg-og-dal-bane.

 

Kanskje vet du at stress kan påvirke hormonene som skal gjøre deg gravid, og så blir du stresset fordi du er stresset. Det er en lei sirkel å komme ut av.

 

Hvordan foregår behandlingen?

Det er dette stresset som vi fokuserer mest på i fysioterapibehandlingen.

Du får veiledning i avspenningsøvelser, pusteteknikker, samt gode øvelser for bevegelighet og sirkulasjon for å motvirke spenninger i kroppen.

Dersom du har stramme og anspente muskler kan det være aktuelt å bruke nåler for å løsne på spenninger i muskulaturen, i tillegg til massasje og tøyninger.

Akupunktur er et godt supplement for å redusere stress i kroppen. Jeg bruker som oftest både akupunktur og fysioterapi i min behandling, da jeg ser at dette er en svært god kombinasjon.

bottom of page